Terima kasih atas lawatan anda ke blog ini...

Terima kasih atas lawatan anda ke blog ini...
Jumpa lagi...

KARNADYA ONLINE ; dISKAUN SEHINGGA 40%

KARNADYA ONLINE ; dISKAUN SEHINGGA 40%
Klik pada gambar. Belian melalui 'online' untuk diskaun hebat. sehingga 4 september 2011

Ulasan Buku, Klik pada tajuk BERITA HARIAN

Facebook : Nama penuh saya. Noor Arbaiah Ismail (Berkawan dialu-alukan, berkawan biarlah beribu, berkahwin,biarlah kekal satu je)
Ulasan buku: Klik pada tajuk :Berita harian.
Rahsia DC : klik pada tajuk Rahsia dalam DC.
Petikan : Bab 1 lihat Bab 1:Lukhman Hakim.. (keseluruhan)
Bab-bab lain, petikan bab 2, 3....

Nora Fuad sengaja ledakan simpati, paksa pembaca buat pilihan. Penulisan lahirkan minda kelas pertama. INFO Dimensi Cinta Pengarang: Nora Fuad Tebal: 441 halaman Penerbit: KarnaDya Solutions Sdn Bhd Harga: RM19.00 Bintang:)***** Harga diskaun - 35% @karnaDya online sales. (hanya RM 12.35) SEKARANG!!


Followers

Link kepada Info saya

Link kepada Info saya
Klik pada imej

Link kepada Novel Cinta Sikunang-Kunang..

Link kepada Novel Cinta Sikunang-Kunang..
Sila klik @ gambar

Novel ketiga -Jun 2011

Novel ketiga -Jun 2011
Purnama Merindu

Gambar lokasi dalam novel.. Petikan Bab dari DC

Sila ke Facebook saya.. Lihat album : NOVEL DIMENSI CINTA-LOKASI CINTA...TQ Petikan keseluruhan Bab 1: lihat Bab Lukhman Hakim.. terdapat juga petikan bab2 lain, sila lihat petikan bab 2, 3...

DC boleh dibeli dari... dapatkan 35% diskaun melalui pesanan online KarnaDya.. RM 13.35

KARNADYA - ONLINE SALES, diskaun 20-35%

POPULAR BOOKSTORE

KUNIKURIYA,KLCC

MPH BOOKSTORE

Kedai Buku Muslim dan Minerva (jalan Tunku Abdul Rahman) diskaun 20%

BROWN BLACK BLUES,Sri Hartamas.

BARKAT STORE,Berdekatan Kamdar,Langkawi.


Popular Posts

Komentar

Grab This Widget

Thursday, June 25, 2009

Prolog Dimensi Cinta

DIMENSI CINTA
PROLOG

Prolog terletak di bahagian belakang buku.Setengah individu suka mencari pengakhir cerita sebelum membaca sebab tidak suka terasa terlalu 'suspen' yang membawa kepada tension.Jadi prolog membayangkan kesudahan cerita serba sedikit.

Insan sering terlupa bahawa cinta tidak hanya lahir dalam satu wajah.Cinta merupakan satu abstrak yang tidak hanya dilahirkan dalam hubungan antara lelaki dan wanita sahaja.Cinta bukan zahir yang tercatat seperti yang diinginkan oleh Zaid Harith terhadap Nur Suraya Abdullah. Cinta adalah abstrak yang boleh dilihat daripada hubungan Lukhman Hakim dan Zaid Harith. Berperasaan yang sama terhadap wanita yang dipuja bukanlah satu keanehan tetapi satu anugerah.Situasi inilah yang berlaku kepada Zaid Harith dan Lukhman Hakim terhadap Suraya.Siapakah yang dipilih Suraya akhirnya?
Sikap Zaid Harith yang tidak peka atau alpa terhadap mereka yang menyayanginya menjadikan dia gagal menilai cinta atau mengenal perasaan halus yang sudah lama menjalar dalam setiap sarafnya. Akhirnya dia disedarkan bahawa ada wanita yang sudah lama menunggu cintanya,dan wanita yang selama ini dipujanya iaitu Nur Suraya bukanlah cinta hatinya yang sebenarnya.
Cinta juga bermakna sentiasa memaafkan mereka yang anda kasihi. Mama Hana atau namanya Nur Hannah sedia memaafkan suaminya yang sudah lama meninggalkan mereka. Adakah ‘cinta’ sahaja cukup bagi melepaskan segala keperitan hidup yang dia alami?
Cinta sentiasa membawa anda bahagia.Dimensi Cinta akan membawa anda belajar dan mengenal cinta yang sudah lama wujud dalam jiwa manusia semenjak Allah menciptakan Adam dan Hawa.
Cinta bermakna ‘bersama’ selamanya.Cinta bererti melepaskan kekasih anda bahagia. Manifestasi cinta besar maknanya dalam menjadikan insan itu insani.

No comments: