Terima kasih atas lawatan anda ke blog ini...

Terima kasih atas lawatan anda ke blog ini...
Jumpa lagi...

KARNADYA ONLINE ; dISKAUN SEHINGGA 40%

KARNADYA ONLINE ; dISKAUN SEHINGGA 40%
Klik pada gambar. Belian melalui 'online' untuk diskaun hebat. sehingga 4 september 2011

Ulasan Buku, Klik pada tajuk BERITA HARIAN

Facebook : Nama penuh saya. Noor Arbaiah Ismail (Berkawan dialu-alukan, berkawan biarlah beribu, berkahwin,biarlah kekal satu je)
Ulasan buku: Klik pada tajuk :Berita harian.
Rahsia DC : klik pada tajuk Rahsia dalam DC.
Petikan : Bab 1 lihat Bab 1:Lukhman Hakim.. (keseluruhan)
Bab-bab lain, petikan bab 2, 3....

Nora Fuad sengaja ledakan simpati, paksa pembaca buat pilihan. Penulisan lahirkan minda kelas pertama. INFO Dimensi Cinta Pengarang: Nora Fuad Tebal: 441 halaman Penerbit: KarnaDya Solutions Sdn Bhd Harga: RM19.00 Bintang:)***** Harga diskaun - 35% @karnaDya online sales. (hanya RM 12.35) SEKARANG!!


Followers

Link kepada Info saya

Link kepada Info saya
Klik pada imej

Link kepada Novel Cinta Sikunang-Kunang..

Link kepada Novel Cinta Sikunang-Kunang..
Sila klik @ gambar

Novel ketiga -Jun 2011

Novel ketiga -Jun 2011
Purnama Merindu

Gambar lokasi dalam novel.. Petikan Bab dari DC

Sila ke Facebook saya.. Lihat album : NOVEL DIMENSI CINTA-LOKASI CINTA...TQ Petikan keseluruhan Bab 1: lihat Bab Lukhman Hakim.. terdapat juga petikan bab2 lain, sila lihat petikan bab 2, 3...

DC boleh dibeli dari... dapatkan 35% diskaun melalui pesanan online KarnaDya.. RM 13.35

KARNADYA - ONLINE SALES, diskaun 20-35%

POPULAR BOOKSTORE

KUNIKURIYA,KLCC

MPH BOOKSTORE

Kedai Buku Muslim dan Minerva (jalan Tunku Abdul Rahman) diskaun 20%

BROWN BLACK BLUES,Sri Hartamas.

BARKAT STORE,Berdekatan Kamdar,Langkawi.


Popular Posts

Komentar

Grab This Widget

Thursday, September 3, 2009

Epilog Dimensi Cinta

DIMENSI CINTA
EPILOG

Epilog terletak di bahagian depan muka surat buku. Bagi membolehkan pembaca mengenalpasti apakah isi atau bentuk penulisan yang bakal dibaca.

Cinta hanya akan berdiri dengan megah jika kita kukuh mempertahankan perasaan yang bergelodak di jiwa. Cinta tidak bermakna mempunyai banyak persamaan tetapi bagaimana individu dapat menggabungjalinkan perbezaan agar ketidak samaan itu tidak lagi menjadi sangat ketara berada di antara dua jiwa. Saksikan bagaimana hebatnya cinta mendekatkan jarak minat dan profesionalisme yang berbeza bahkan cinta sentiasa mendekatkan diri antara pecinta walau pun berada jauh melintasi antara benua.
Dimensi cinta mengajar anda betapa luasnya nilai cinta. Perjalanan cinta bukan sehala letaknya,bukan berdiri antara teruna dan dara sahaja seperti yang berlaku kepada Nur Suraya dan Lukhman,mahu pun Nur Suraya atau Suraya terhadap Taufik atau antara Masita dan Ali. Cinta sentiasa berada di antara kita, antara saudara lelaki,saudara perempuan bahkan berada di antara setiap individu yang mendampingi kita.
Cinta sentiasa datang dalam bentuk hilai tawa dan curahan hiba. Seperti kata Pak Hamka,hidup mesti terbina antara pahit dan manis,kalau semuanya pahit,hati akan menjadi rawan. Kalau seandainya semuanya manis,hidup akan menjadi bosan. Cinta seharusnya menjadikan anda bahagia walau pun pernah merasai kesengsaraan. Cinta tidak akan melemahkan jiwa anda bahkan akan menjadikan jiwa anda kuat dan menjadikan anda pemaaf. Cinta seharusnya sentiasa membara dan mampu meraih semula nostalgia yang hangat suatu ketika tetapi sudah menjadi dingin,sedingin salju di antartika.
Uniknya cinta seumpama meminum air ketika dahaga,semakin banyaknya air yang diteguk,semakin terasa dahaganya. Nikmatilah rasa kemanisan dan keunikan cinta yang dinikmati dan oleh Lukhman,Zaid,Suraya Michelle,Mama Hana,Masita,Ali dan seluruh keluarga mereka. Cinta sentiasa memberi jalan bahagia. Dan anda akan temuinya, dalam Dimensi Cinta.

No comments: