Terima kasih atas lawatan anda ke blog ini...

Terima kasih atas lawatan anda ke blog ini...
Jumpa lagi...

KARNADYA ONLINE ; dISKAUN SEHINGGA 40%

KARNADYA ONLINE ; dISKAUN SEHINGGA 40%
Klik pada gambar. Belian melalui 'online' untuk diskaun hebat. sehingga 4 september 2011

Ulasan Buku, Klik pada tajuk BERITA HARIAN

Facebook : Nama penuh saya. Noor Arbaiah Ismail (Berkawan dialu-alukan, berkawan biarlah beribu, berkahwin,biarlah kekal satu je)
Ulasan buku: Klik pada tajuk :Berita harian.
Rahsia DC : klik pada tajuk Rahsia dalam DC.
Petikan : Bab 1 lihat Bab 1:Lukhman Hakim.. (keseluruhan)
Bab-bab lain, petikan bab 2, 3....

Nora Fuad sengaja ledakan simpati, paksa pembaca buat pilihan. Penulisan lahirkan minda kelas pertama. INFO Dimensi Cinta Pengarang: Nora Fuad Tebal: 441 halaman Penerbit: KarnaDya Solutions Sdn Bhd Harga: RM19.00 Bintang:)***** Harga diskaun - 35% @karnaDya online sales. (hanya RM 12.35) SEKARANG!!


Followers

Link kepada Info saya

Link kepada Info saya
Klik pada imej

Link kepada Novel Cinta Sikunang-Kunang..

Link kepada Novel Cinta Sikunang-Kunang..
Sila klik @ gambar

Novel ketiga -Jun 2011

Novel ketiga -Jun 2011
Purnama Merindu

Gambar lokasi dalam novel.. Petikan Bab dari DC

Sila ke Facebook saya.. Lihat album : NOVEL DIMENSI CINTA-LOKASI CINTA...TQ Petikan keseluruhan Bab 1: lihat Bab Lukhman Hakim.. terdapat juga petikan bab2 lain, sila lihat petikan bab 2, 3...

DC boleh dibeli dari... dapatkan 35% diskaun melalui pesanan online KarnaDya.. RM 13.35

KARNADYA - ONLINE SALES, diskaun 20-35%

POPULAR BOOKSTORE

KUNIKURIYA,KLCC

MPH BOOKSTORE

Kedai Buku Muslim dan Minerva (jalan Tunku Abdul Rahman) diskaun 20%

BROWN BLACK BLUES,Sri Hartamas.

BARKAT STORE,Berdekatan Kamdar,Langkawi.


Popular Posts

Komentar

Grab This Widget

Monday, September 14, 2009

Penulisan novel...

Adik angkat saya merangkap ex student saya sepuluh tahun lepas bertanya,cerita yang saya tulis tu: angan-angan atau imaginasi ke? pengalaman ke? cerita orang ke? Semuanya pun ada.. saya percaya dalam setiap cerita yang ditulis,setidak-tidaknya akan tempias dengan cerita orang,sama ada sengaja atau tidak... kalau tidak 100% cerita betul,mungkin storylinenya sama... ada 6 billion lebih manusia dalam dunia,mana mungkin tak ada persamaan dengan mana-mana cerita orang... tapi sebetulnya,hanyalah cerita imaginasi dan campur-campur pengalaman sendiri,pengalaman orang,cerita movie,rencana,pengalaman bacaan sendiri dll.
kalau ditulis 100% cerita orang yang sebenarnya,kadang kala akan melukakan hati orang. Lainlah kalau orang itu sendiri yang mebgizinkan ceritanya ditulis... lagi pun kisah sedih,bagi saya tak payahlah disebut-sebut lagi... menyiksakan batin sendiri sahaja.
Rata-rata kisah novel mesti ada happy ending.. sebab orang membaca bagi melegakan perasaan sendiri.. kalau makin membaca makin menyiksa,mengapa membaca novel. Seperti yang selalu dikisahkan orang,sekiranya di India,cerita pawagam berakhir dengan kesedihan,tentunya pawagam akan dibakar hangus... sebab hidup mereka kebanyakkannya menyedihkan... kalau di akhir cerita hanya mendapat cerita pilu,sama seperti hidup mereka,apalah gunanya menonton... sebab itulah kalau dikaji semua cerita dongeng dahulu kala,baik daripada versi Inggeris,melayu atau sebagainya,mestilah juga diakhiri dengan 'happy ending' and they lived happily ever after...

2 comments:

Anonymous said...

sip....tulisan yang singkat tapi bermakna....saya follow blog ini...semoga bisa memberikan banyak wawasan untuk saya agar saya bisa menghasilkan karya yang lebih baik.....met malem!

noor arbaiah ismail said...

sama-sama lah kita belajar antara satu sama lain... kadang2,kanak2 kecil pun boleh menjadi pedoman kita...