Terima kasih atas lawatan anda ke blog ini...

Terima kasih atas lawatan anda ke blog ini...
Jumpa lagi...

KARNADYA ONLINE ; dISKAUN SEHINGGA 40%

KARNADYA ONLINE ; dISKAUN SEHINGGA 40%
Klik pada gambar. Belian melalui 'online' untuk diskaun hebat. sehingga 4 september 2011

Ulasan Buku, Klik pada tajuk BERITA HARIAN

Facebook : Nama penuh saya. Noor Arbaiah Ismail (Berkawan dialu-alukan, berkawan biarlah beribu, berkahwin,biarlah kekal satu je)
Ulasan buku: Klik pada tajuk :Berita harian.
Rahsia DC : klik pada tajuk Rahsia dalam DC.
Petikan : Bab 1 lihat Bab 1:Lukhman Hakim.. (keseluruhan)
Bab-bab lain, petikan bab 2, 3....

Nora Fuad sengaja ledakan simpati, paksa pembaca buat pilihan. Penulisan lahirkan minda kelas pertama. INFO Dimensi Cinta Pengarang: Nora Fuad Tebal: 441 halaman Penerbit: KarnaDya Solutions Sdn Bhd Harga: RM19.00 Bintang:)***** Harga diskaun - 35% @karnaDya online sales. (hanya RM 12.35) SEKARANG!!


Followers

Link kepada Info saya

Link kepada Info saya
Klik pada imej

Link kepada Novel Cinta Sikunang-Kunang..

Link kepada Novel Cinta Sikunang-Kunang..
Sila klik @ gambar

Novel ketiga -Jun 2011

Novel ketiga -Jun 2011
Purnama Merindu

Gambar lokasi dalam novel.. Petikan Bab dari DC

Sila ke Facebook saya.. Lihat album : NOVEL DIMENSI CINTA-LOKASI CINTA...TQ Petikan keseluruhan Bab 1: lihat Bab Lukhman Hakim.. terdapat juga petikan bab2 lain, sila lihat petikan bab 2, 3...

DC boleh dibeli dari... dapatkan 35% diskaun melalui pesanan online KarnaDya.. RM 13.35

KARNADYA - ONLINE SALES, diskaun 20-35%

POPULAR BOOKSTORE

KUNIKURIYA,KLCC

MPH BOOKSTORE

Kedai Buku Muslim dan Minerva (jalan Tunku Abdul Rahman) diskaun 20%

BROWN BLACK BLUES,Sri Hartamas.

BARKAT STORE,Berdekatan Kamdar,Langkawi.


Popular Posts

Komentar

Grab This Widget

Thursday, November 19, 2009

Fairwell my frens...

Dua tiga kawan saya yang rapat dapat bertukar... Rafiza ke Shah Alam,Zai ke Perak dan Ikin ke Labuan...Rafiza,tentunya kami akan gatering lagi,sebab 'Hong Kong' tempat shopping kami... yang berdua tu,tak tahulah,akan bertemu di facebook atau e-mel barangkali. Sukarnya berhadapan dengan perpisahan,apatah lagi apabila sudah semakin akrab... sama seperti melihat murid tingkatan 5 pergi,sebab selalunya saya sudah bersama mereka daripada tingkatan 3-5...walau pun cuba bersikap anti-yahudi,sukar juga tidak menjengah facebook sebab di sana,akan bertemu dan berchatt di ruang sewang...ruang sembang dunia realiti hari ini.

Kata-kata kawan saya,Zai pagi tadi, menyengah sukma, terasa sedih berbaur gembira. Yang gembira,bila dia berkata, "kali pertama dia bertemu penulis novel/ penulis novel pertama yang dia kenali"... sedihnya apabila dia mengatakan di tempat dia bertukar,tentu tidak ada penulis novel yang baru. Saya optimis sekali dengan pernyataan itu.. mungkin di tempat baru juga akan lahir novelis baru juga. Seperti saya juga,tentu semua orang tidak (termasuk saya juga)tidak percaya yang saya berjaya menulis sebuah buku... Mana tahu entah-entah akan lahir seorang sasterawan negara dari tempat itu! Siapakan tahu?

Teringat saya kata-kata kawan kali pertama saya membawa buku ke tempat kerja... tak sangka menulis buku... kenapa tidak pernah bercakap mengenai hal ini pun sebelumnya? Apa nak dicanangkan? Kenapa perlu menuar-uarkan perkara yang tidak wujud sebelumnya? Kedengarannya akan seperti 'riak' dan 'sombong'... Biarlah berperilaku seperti 'ubi,diam-diam berisi'...Lagi pun baru satu buku,apalah sangat.. ada penulis sudah menulis hampir 20-30 buah malah sudah menjangkaui 100 buah... yang saya paling takuti adalah 'bunyi gendangnya lebih daripada rentaknya...' harap bunyinya sahaja lebih... lagunya tidak seberapa...Saya berharap Allah tidak akan meletakkan 'sekelumit pun' rasa riak di hati saya... nauzubillah himinzalik...

Cuma berharap akan dapat menghabiskan buku kedua sebelum disember...agaknya perlu menggunakan gear 6 terus.. alahai...

No comments: