Terima kasih atas lawatan anda ke blog ini...

Terima kasih atas lawatan anda ke blog ini...
Jumpa lagi...

KARNADYA ONLINE ; dISKAUN SEHINGGA 40%

KARNADYA ONLINE ; dISKAUN SEHINGGA 40%
Klik pada gambar. Belian melalui 'online' untuk diskaun hebat. sehingga 4 september 2011

Ulasan Buku, Klik pada tajuk BERITA HARIAN

Facebook : Nama penuh saya. Noor Arbaiah Ismail (Berkawan dialu-alukan, berkawan biarlah beribu, berkahwin,biarlah kekal satu je)
Ulasan buku: Klik pada tajuk :Berita harian.
Rahsia DC : klik pada tajuk Rahsia dalam DC.
Petikan : Bab 1 lihat Bab 1:Lukhman Hakim.. (keseluruhan)
Bab-bab lain, petikan bab 2, 3....

Nora Fuad sengaja ledakan simpati, paksa pembaca buat pilihan. Penulisan lahirkan minda kelas pertama. INFO Dimensi Cinta Pengarang: Nora Fuad Tebal: 441 halaman Penerbit: KarnaDya Solutions Sdn Bhd Harga: RM19.00 Bintang:)***** Harga diskaun - 35% @karnaDya online sales. (hanya RM 12.35) SEKARANG!!


Followers

Link kepada Info saya

Link kepada Info saya
Klik pada imej

Link kepada Novel Cinta Sikunang-Kunang..

Link kepada Novel Cinta Sikunang-Kunang..
Sila klik @ gambar

Novel ketiga -Jun 2011

Novel ketiga -Jun 2011
Purnama Merindu

Gambar lokasi dalam novel.. Petikan Bab dari DC

Sila ke Facebook saya.. Lihat album : NOVEL DIMENSI CINTA-LOKASI CINTA...TQ Petikan keseluruhan Bab 1: lihat Bab Lukhman Hakim.. terdapat juga petikan bab2 lain, sila lihat petikan bab 2, 3...

DC boleh dibeli dari... dapatkan 35% diskaun melalui pesanan online KarnaDya.. RM 13.35

KARNADYA - ONLINE SALES, diskaun 20-35%

POPULAR BOOKSTORE

KUNIKURIYA,KLCC

MPH BOOKSTORE

Kedai Buku Muslim dan Minerva (jalan Tunku Abdul Rahman) diskaun 20%

BROWN BLACK BLUES,Sri Hartamas.

BARKAT STORE,Berdekatan Kamdar,Langkawi.


Popular Posts

Komentar

Grab This Widget

Sunday, February 28, 2010

Pengalaman saya sepanjang menulis novel kedua.Sepanjang pengalaman menyiapkan novel lepas, Dimensi Cinta, banyak juga perkara yang berlaku, saya terlibat dengan operation, dalam dalam jangkamasa itulah saya menghabiskan buku saya (sebab cuti rehat yang agak lama)...


Saya kira, dalam menyiapkan buku ini, saya tidak lagi mungkin dilanda kesedihan lagi. Maha suci Allah yang mengetahui semua perkara yang ditentukan buat kita. Saya kehilangan bonda mertua saya ketika menyiapkan bahagian sedih novel, di mana Adam (watak utama) saya berada di hospital. Saya menyiapkan bahagian awal bahagian ini di hospital ketika bermalam di hospital kerana pada masa itu, bonda saya masih sedar dan hanya kelihatan keletihan, dan hanya tidak sedar diri keesokkan petangnya. Dan bonda saya kembali ke Rahmatullah 26 Disember 2009.
Berita kembalinya ke Rahmatullah bonda biras saya hari ini juga menyedihkan saya. walaupun baru beberapa kali bertemu, sudah terasa kemesraannya.
Berita gembira pula, Saya menerima tiga anak saudara baru sepanjang penulisan. Faris Haziq 28.7.2009, anak sepupu saya pada 24.2.2010 dan anak saudara baru, Al-Faruqi pada 25.2.2010. Dan banyak lagi yang gembira sebenarnya.
Kadangkala sebagai manusia biasa, walaupun banyak sekali kurnian Allah yang baik2 dan yang indah, pengalaman yang sedih itu sering menenggelamkan semua yang indah. Menangis itu merupakan perasaan biasa sepanjang saya melengkapkan manuskrip ini kerana tiada pengalaman yang sedih atau 'part' yang sedih dalam buku satu/Dimensi Cinta. kalau ada pun,sedikit sahaja, hanya bagai dicubit lengan sahaja (sakitnya bagai digigit semut)
Dalam buku kedua ini, saya rasa lebih banyak bahagian sedih kerana sebahagian pengalaman sedih saya juga dalam menyiapkan manuskrip ini. Endingnya mestilah gembira, sebagaimana gembiranya saya dengan kehidupan saya, alhamdulillah.

No comments: