Terima kasih atas lawatan anda ke blog ini...

Terima kasih atas lawatan anda ke blog ini...
Jumpa lagi...

KARNADYA ONLINE ; dISKAUN SEHINGGA 40%

KARNADYA ONLINE ; dISKAUN SEHINGGA 40%
Klik pada gambar. Belian melalui 'online' untuk diskaun hebat. sehingga 4 september 2011

Ulasan Buku, Klik pada tajuk BERITA HARIAN

Facebook : Nama penuh saya. Noor Arbaiah Ismail (Berkawan dialu-alukan, berkawan biarlah beribu, berkahwin,biarlah kekal satu je)
Ulasan buku: Klik pada tajuk :Berita harian.
Rahsia DC : klik pada tajuk Rahsia dalam DC.
Petikan : Bab 1 lihat Bab 1:Lukhman Hakim.. (keseluruhan)
Bab-bab lain, petikan bab 2, 3....

Nora Fuad sengaja ledakan simpati, paksa pembaca buat pilihan. Penulisan lahirkan minda kelas pertama. INFO Dimensi Cinta Pengarang: Nora Fuad Tebal: 441 halaman Penerbit: KarnaDya Solutions Sdn Bhd Harga: RM19.00 Bintang:)***** Harga diskaun - 35% @karnaDya online sales. (hanya RM 12.35) SEKARANG!!


Followers

Link kepada Info saya

Link kepada Info saya
Klik pada imej

Link kepada Novel Cinta Sikunang-Kunang..

Link kepada Novel Cinta Sikunang-Kunang..
Sila klik @ gambar

Novel ketiga -Jun 2011

Novel ketiga -Jun 2011
Purnama Merindu

Gambar lokasi dalam novel.. Petikan Bab dari DC

Sila ke Facebook saya.. Lihat album : NOVEL DIMENSI CINTA-LOKASI CINTA...TQ Petikan keseluruhan Bab 1: lihat Bab Lukhman Hakim.. terdapat juga petikan bab2 lain, sila lihat petikan bab 2, 3...

DC boleh dibeli dari... dapatkan 35% diskaun melalui pesanan online KarnaDya.. RM 13.35

KARNADYA - ONLINE SALES, diskaun 20-35%

POPULAR BOOKSTORE

KUNIKURIYA,KLCC

MPH BOOKSTORE

Kedai Buku Muslim dan Minerva (jalan Tunku Abdul Rahman) diskaun 20%

BROWN BLACK BLUES,Sri Hartamas.

BARKAT STORE,Berdekatan Kamdar,Langkawi.


Popular Posts

Komentar

Grab This Widget

Monday, January 25, 2010

Marathon CintaTiba-tiba di tengah malam saya teringatkan lagu lama, "Kalau ada antara kita nanti.. berubah hala serta memungkiri janji,jangan anda benci.." rasanya kalau perhubungan tidak menjadi dan sekadar perhubungan sahabat sahaja,tentulah tiada masalah utnuk kela sebagai sekadar kawan, tetapi sekiranya membabitkan 'soal perasaan agaknya jawapannya kekal sebagai 'tidak untuk bersahabat' semula.


Kata kawan saya,
1. Anyone can catch ur eye, but it takes someone special to catch ur heart.
2. If love is the answer, could u rephrase the question?

Well,terkedu seketika. Saya tahu,dia merujuk kepada cerita di blog saya. Barangkali tidak bersetuju dengan cerita saya, 'cinta' datangnya banyak kali.Hmm.. Jawapan saya, kalau anda bernasib baik,'cinta' barangkali datangnya sekali. Bertemu soalmate,then 'settle down'..tapi kalau cinta tidak kemenjadian, apa boleh buat. Tinggalkan saja, mulakan lagi, bertemu dan mencari... cinta lagi..

Itulah sebabnya barangkali ada orang yang terpaksa mengharungi rumahtangga dan perkahwinan yang kedua untuk menemui 'cinta'baru.

Ramai orang di dunia ini barangkali tidak beruntung. Kalau dibuat statistik,barangkali ramai yang berkata,mereka jatuh cinta banyak kali. Hah!Terutamanya lelaki,banyak sangat 'cinta' yang mereka mahu tawarkan. (tapi kata saya pada suami,jangan dia mahu berangan.. kalau mampu beri saya banglo dan ferrari, duit bulanan RM 1 juta sebulan,silakan untuk poligami,kalau tidak bermakna 'tidak mampu' lagi beristeri lebih - walau pun tahu material bukanlah jawapan bijak dalam hal ini)

Jangan paling penting bukannya berapa banyak yang ada bertemu sebelum ini,siapa yang pertama itu tidak penting,tapi siapa orang terakhir untuk anda berikan cinta yang paling penting.Apabila menemui your soulmates,mengekalkan 'cinta' hanya kepada satu amat penting.

Kita tidak dapat mengubah cinta pertama dan seterusnya tapi boleh kekal dalam cinta yang terakhir.

No comments: