Terima kasih atas lawatan anda ke blog ini...

Terima kasih atas lawatan anda ke blog ini...
Jumpa lagi...

KARNADYA ONLINE ; dISKAUN SEHINGGA 40%

KARNADYA ONLINE ; dISKAUN SEHINGGA 40%
Klik pada gambar. Belian melalui 'online' untuk diskaun hebat. sehingga 4 september 2011

Ulasan Buku, Klik pada tajuk BERITA HARIAN

Facebook : Nama penuh saya. Noor Arbaiah Ismail (Berkawan dialu-alukan, berkawan biarlah beribu, berkahwin,biarlah kekal satu je)
Ulasan buku: Klik pada tajuk :Berita harian.
Rahsia DC : klik pada tajuk Rahsia dalam DC.
Petikan : Bab 1 lihat Bab 1:Lukhman Hakim.. (keseluruhan)
Bab-bab lain, petikan bab 2, 3....

Nora Fuad sengaja ledakan simpati, paksa pembaca buat pilihan. Penulisan lahirkan minda kelas pertama. INFO Dimensi Cinta Pengarang: Nora Fuad Tebal: 441 halaman Penerbit: KarnaDya Solutions Sdn Bhd Harga: RM19.00 Bintang:)***** Harga diskaun - 35% @karnaDya online sales. (hanya RM 12.35) SEKARANG!!


























Followers

Link kepada Info saya

Link kepada Info saya
Klik pada imej

Link kepada Novel Cinta Sikunang-Kunang..

Link kepada Novel Cinta Sikunang-Kunang..
Sila klik @ gambar

Novel ketiga -Jun 2011

Novel ketiga -Jun 2011
Purnama Merindu

Gambar lokasi dalam novel.. Petikan Bab dari DC

Sila ke Facebook saya.. Lihat album : NOVEL DIMENSI CINTA-LOKASI CINTA...TQ Petikan keseluruhan Bab 1: lihat Bab Lukhman Hakim.. terdapat juga petikan bab2 lain, sila lihat petikan bab 2, 3...

DC boleh dibeli dari... dapatkan 35% diskaun melalui pesanan online KarnaDya.. RM 13.35

KARNADYA - ONLINE SALES, diskaun 20-35%

POPULAR BOOKSTORE

KUNIKURIYA,KLCC

MPH BOOKSTORE

Kedai Buku Muslim dan Minerva (jalan Tunku Abdul Rahman) diskaun 20%

BROWN BLACK BLUES,Sri Hartamas.

BARKAT STORE,Berdekatan Kamdar,Langkawi.


Popular Posts

Komentar

Grab This Widget

Wednesday, January 20, 2010

Tajuk buku 2




Setelah berbincang dengan kawan baik saya Kak Yam, di sekolah,katanya "kelip-kelip tu okay juga,tapi kenalah ubah sikit. Bahasa formalnya,Kunang-kunang." Semalam saya sudah gelakkan suami apabila dia mencadangkan tajuk buku saya,"kelip-kelip".. malah saya bertanya balik, "apa yang terkelip-kelip"sambil ketawa.
Kawan saya bertanya balik, "fuad tak marah ke bila diketawakan."
"Tak,"jawab saya pendek. Bukannya dia tak faham-faham lagi dengan perangai saya. kalau saya rasa mahu ketawa,ketawa aje lah. Dia tak akan merajuk kerana perkara sekecil ini.
Jadi, Sikunang-kunang bunyinya okay juga. Petang tadi apabila menelefon suami,saya bercerita tentang tajuk baru. Dia bertanya balik apa ulak kaita maksud kelip-kelip dengan kunang-kunang. Saya rasa pelik semacam sahaja. Sebab setahu saya,kunang-kunang dan kelip-kelip sama maksudnya. yang berbeza hanyalah ejaannya.
Saya bertanya apa maksudnya dengan kelip-kelip. Kata suami,"sekejap-sekejap." Berburailah ketawa saya sampaikan dia ketawa sama.
"Abang tahu tak,kelip-kelip ni melambangkan sinar- sebab kelip-kelip tidak muncul pada semua keadaan dan tempat. Ideologinya,kelip-kelip seperti cinta juga memilih orang tertentu. Dan adanya kunang-kunang ini menyinari sekitarnya."
"Entahlah yang,"balas suami saya.Perkataan yang membuatkan saya ketawa,memang geli hati.
"Itulah,bahananya tidak berkahwin dengan sasterawan."sambil menyambung gelak. Dia hanya tergelak di hujung gagangnya.
Memang betullah kata kawan saya, Dr.Z, perbezaan akan melengkapkan kebahagian. Kalau dia sama ideanya seperti saya,agaknya,kami akan bertengkar mengenai tajuk sebab,dia tentunya akan mempunyai tajuk yang difikirkan lebih tepatdengan pemikirannya.
Moralnya : Berbeza idea memang melengkapkan hidup.
Pada saya, Cinta sekunang-kunang, bunyinya sedap juga kan?

2 comments:

Murizah Mustafa said...

kalau saya jadi akak pun, saya akan gelak sekuat hati, ada ka kelip-kelip tu sekeja-sekejap....ehheheehe...apapun ok juga tajuk tu...

Nora Fuad said...

as salam, itulah dek, susah berkongsi hidup dengan orang yang bukan berjiwa sasterawan.. he he