Terima kasih atas lawatan anda ke blog ini...

Terima kasih atas lawatan anda ke blog ini...
Jumpa lagi...

KARNADYA ONLINE ; dISKAUN SEHINGGA 40%

KARNADYA ONLINE ; dISKAUN SEHINGGA 40%
Klik pada gambar. Belian melalui 'online' untuk diskaun hebat. sehingga 4 september 2011

Ulasan Buku, Klik pada tajuk BERITA HARIAN

Facebook : Nama penuh saya. Noor Arbaiah Ismail (Berkawan dialu-alukan, berkawan biarlah beribu, berkahwin,biarlah kekal satu je)
Ulasan buku: Klik pada tajuk :Berita harian.
Rahsia DC : klik pada tajuk Rahsia dalam DC.
Petikan : Bab 1 lihat Bab 1:Lukhman Hakim.. (keseluruhan)
Bab-bab lain, petikan bab 2, 3....

Nora Fuad sengaja ledakan simpati, paksa pembaca buat pilihan. Penulisan lahirkan minda kelas pertama. INFO Dimensi Cinta Pengarang: Nora Fuad Tebal: 441 halaman Penerbit: KarnaDya Solutions Sdn Bhd Harga: RM19.00 Bintang:)***** Harga diskaun - 35% @karnaDya online sales. (hanya RM 12.35) SEKARANG!!


Followers

Link kepada Info saya

Link kepada Info saya
Klik pada imej

Link kepada Novel Cinta Sikunang-Kunang..

Link kepada Novel Cinta Sikunang-Kunang..
Sila klik @ gambar

Novel ketiga -Jun 2011

Novel ketiga -Jun 2011
Purnama Merindu

Gambar lokasi dalam novel.. Petikan Bab dari DC

Sila ke Facebook saya.. Lihat album : NOVEL DIMENSI CINTA-LOKASI CINTA...TQ Petikan keseluruhan Bab 1: lihat Bab Lukhman Hakim.. terdapat juga petikan bab2 lain, sila lihat petikan bab 2, 3...

DC boleh dibeli dari... dapatkan 35% diskaun melalui pesanan online KarnaDya.. RM 13.35

KARNADYA - ONLINE SALES, diskaun 20-35%

POPULAR BOOKSTORE

KUNIKURIYA,KLCC

MPH BOOKSTORE

Kedai Buku Muslim dan Minerva (jalan Tunku Abdul Rahman) diskaun 20%

BROWN BLACK BLUES,Sri Hartamas.

BARKAT STORE,Berdekatan Kamdar,Langkawi.


Popular Posts

Komentar

Grab This Widget

Friday, January 8, 2010

Terlalu idealistik,wujudkah begitu?

Kawan saya yang telah berjaya menghabiskan novel saya semasa bercuti bertanya,betul-betulkah wujud watak yang begitu idealistik seperti Lukhman,Zaid,Suraya atau Ali,Masita. (baik hati,baik rupa paras,beragama, pendek kata, pakej 4-5 perkara lah)
"Well,saya kata. "Suka saya katakan,tak ada manusia sempurna. Yang sempurna hanya Allah sahaja.Tapi 'sempurna' seperti yang saya gambarkan dalam novel saya,seperti 'kaya dan hartawan,(atau anak orang berada)handsome,berpendidikan,baik budi,tidak menyombong,beragama' memang wujud. Mengapa tidak?" Saya kenal ramai juga orang yang begitu (walaupun saya hanya kaya dengan kata-kata.. he he(Menjadi 'sempurna' pada pandangan 'mata dunia' seperti ada semuanya lengkap 'ada wang,harta,keluarga harmoni,beragama,baik budi nahasanya' memang wujud walaupun banyak juga yang 'cacat kesempurnaanya' seperti kaya tapi kedekut,tidak bermoral dan sebagainya.)
"Bukankah ada hampir 7 billion manusia,tentulah banyak juga peratus manusia yang baik-baik kan? Teman saya itu hanya tergelak.
Di sekolah saya pun ramai yang suami mereka atau bapa mereka kaya-kaya,tapi baik budi tidak menyombong,cantik,ada keluarga yang harmoni... itu dikira sempurnalah.

Ada membaca apabila membaca watak yang terlalu sempurna,mereka menceceh dengan mengatakan,"mana ada orang sempurna begini." Sebenarnya ada,cuma anda yang tidak berpeluang mengenali individu tersebut. manalah tahu,anda akan bertemu orang yang 'seindah begitu'perwatakannya. Bukankah kehidupan kita sehari-hari penuh dengan keajaiban. Bernafas dengan cinta,jantung yang berdegup dengan ritma cinta, angin yang menderu dengan melodi cinta daripada Penciptanya...

1 comment:

Eli said...

Bukan pasal realiti, pasal watak yg terlalu sempurna memaulkan pembaca.